dinsdag 11 september 2012 19:31

Guido Kempeneers één van de bekendste agaporniden kwekers in België en immer verdienstelijk op de wereldkampioenschappen, bestelt de Van Keulen kweekkooien bij ons.

Zie hieronder de tekst op zijn website of klik hier

Ondertussen zijn de plastieken kweekkooien alweer vervangen door weer een betere versie, namelijk Van Keulen kweekkooien. De reden hiervoor is dat ik tijdens mijn vele bezoeken aan liefhebbers dikwijls deze Van Keulen kweekkooien zag staan. Alle eigenaars van deze Van Keulen kooien zijn heel tevreden en weten enkel te zeggen dat ze zo goed als onverslijtbaar zijn.
Bij sommige liefhebbers staan al meer dan twintig jaar dezelfde Van Keulen kweekkooien en die zien er haast nog als nieuw uit. Zelf had ik al een tijdje drie Van Keulen kweekkooien en door de gemakkelijkheid van onderhoud en hun duurzaamheid deden mijn beslissen om ze dan ook aan te schaffen als kweekkooi. Maar de vorige plastieken kweekkooien zijn natuurlijk ook gemakkelijk in onderhoud en ben dan ook niet van plan om deze weer van de hand te doen. Integendeel zelfs een gedeelte blijft zelfs in gebruik als kweekkooi. De plastieken kweekkooien hebben door de verschillende jaren dat ik ze gehad heb wel enkele nadelen, maar niet van die aard dat ze onbruikbaar zouden worden. Moest ze wel af en toe lijmen omdat een binnenrand loskwam of dat een rand van de schuif schuif los kwam. Een tweede nadeel is dat sommige plastieken kooien van kleur veranderen, namelijk wat wit naar vuil oranjegeel. Vooral daar waar de nestblok zit. Maar ondanks deze twee nadelen blijven de kooien wel hier om dienst de toen als extra kweekkooi of gewoon als kooi.

En dan nu de 12 nieuwe Van Keulen kweekkooien.

 

Deze werden nestjes en gratis afgeleverd door Vogelpension.nl aan huis geleverd.